29. Desember Romjuls Bluesen: Kid Andersen Trio

Kid Andersen
Kid Andersen

Bodø Bluesklubb er stolte av å kunne annonsere at årets Romjulsblues blir med Kid Andersen Trio på Sinus i Stormen Kulturhus. 

Hva skal man si om Kid som allerede ikke er sagt? Norge har fostret fram en håndfull bluesgitarister som holder et høyt internasjonalt nivå. I dag står kanskje Kid fremst i denne rekken, hvor han også i USA har blitt lagt merke til, ikke bare for sitt eminente gitarspill, men også for sitt sympatiske vesen, og ikke minst fruktbare samarbeid med andre artister gjennom sitt studio, Greaseland, i California hvor han bor.

Norges beste bluesgitarist?
I 5 år på rad har Kid Andersen vært nominert til «Guitarist of the year» på Blues Music Awards utdelingen i Memphis. 
Hjemme i studioet hans, Greaseland, står en Keeping The Blues Alive pris ved siden av Notodden Blues Festival’s Bluespris. 
Kid, eller Christoffer Andersen, som han egentlig heter, forlot Muddy Waters’ husband i Oslo i 2001 for å prøve lykken i USA, og det overgikk alle forventninger. 
Først spilte han med Terry Hanck, så med Charlie Musselwhite i 4 år, og så tok han over for legendariske Little Charlie i The Nightcats. 
Nå har Kid også dratt med seg trommeslager Alexander Pettersen over dammen for å bli med i Nightcats og de besøker denne gang Norge sammen. Gjensyn med Billy Troiani fra gamle Muddy’s husbandet og Billy T Band blir det også. 
Det er få som kan måle seg meg Kid Andersen’s uforutsigbare krumspring på gitaren, noe han har høstet lovord fra de aller største i sjangeren. «Kid Andersen is one of my all time favorite guitar players» sier Charlie Musselwhite. «Kid is one of a kind. A genius on the guitar!» sier legendariske Elvin Bishop. 
På denne konserten kan vi love fullt trøkk med ett stort spenn av blues og relatert musikk! 

Bodøpublikummet bør kjenne sin besøkelsestid! 

Velkommen!