Amund Maarud til Bodø Bluesklubb 29. april!

Det er bare å merke denne fredagskvelden i kalenderen og begynne å glede seg!

  • Dørene åpner kl. 2100
  • Konsertstart kl. 2230
  • Billettpriser: 200/150
  • KJØP BILLETTER HER!
  • Aldersgrense: 18 år

Amund Maarud (født 07.04.81) har håndtert traktor og gitar fra han var 6 år gammel. Etter et mellomspill med the Grand har han nå vendt tilbake til røttene og til reinspikka blues!

Sammen med sin yngre bror Henrik Maarud på slagverk startet han som seksåring MaarudKara hvor også faren var med som bassist. I starten bestod repertoaret av pop låter, men etter hvert gikk de over til blues. Bandet kom på andre plass i Talentiaden på NRK i 1997 og ga året etter ut albumet First Blues på Tylden & Co.

Amund Maarud. Foto: Tonje Jansen.

I 2000 startet Amunds solokarriere med Amund Maarud Band. Broren Henrik var fortsatt med som trommeslager og det var fortsatt blues på repertoaret. Bandet ga ut to album. De ble nominert til Spellemannprisen 2003 i klassen blues/country for debutalbumet Ripped, Stripped & Southern Fried. I 2004 kom oppfølgeren Commotion som høstet velfortjent gode kritikker. Amund hadde nå blitt en stor stjerne i det norske bluesmiljøet og sammen var de et av Norges beste og mest etterspurte live band, en posisjon de ettertrykkelig befestet gjennom et tettpakket turneprogram i tiden som fulgte.

I 2006 startet Amund bandet The Grand, besetningen var den samme som Amund Maarud Band, men hadde et mer rocka uttrykk. The Grand spiller bluesbasert rock inspirert av artister som Cream og Led Zeppelin, og frontmann er fortsatt Amund Maarud. I 2007 debuterte bandet med EP og senere album, begge titulert The Grand og utgitt på The Grand Recordings. Bandet ble nominert i Live-kategorien under Alarmprisen i 2007 og holdt en lang rekke konserter de påfølgende to år. De spilte på Roskilde, Eurosonic i Holland, og konserten deres på tysk tv´s Rockpalats har blitt sendt flere ganger i hele Tyskland. De spilte også på de største festivalene i Norge deriblant Øya, Bukta, Raumarock og Malakoff for å nevne noen.

The Grand annonserte samme sommer at de tar en pause fra høsten 2010 for å fokusere på sine individuelle prosjekter, bl.a. Morudes som er en bluespunk-duo med broren Henrik samt sitt soloprosjekt under navnet Amund Maarud som i utgangspunktet vil ha en besetnig på 4 – 6 personer.

Amunds soloprosjekt vil bestå av bluesbasert musikk med hovedvekt på Amunds mange influenser og med fokus på hans gitar. Med andre ord en videreutvikling av Amund Maarud band der vi møter en mer rutinert og erfaringsrik artist som tar opp tråden fra 2006. Med seg har Amund broren Henrik Maarud på trommer, Simen Aanerud på piano – kjent fra Maarudkara og Bendik Brenne på saksofon. Som sekstett utvidet med Peter Marius Gundersen, Trompet og Hans Friis, Trombone.

http://www.facebook.com/pages/Amund-Maarud-offisiell-side/164382500264326

http://no.wikipedia.org/wiki/Amund_Maarud