Besøk av Union Blues Cup bandet Blueskollektivet

Blueskollektivet på Sinus
Blueskollektivet på Sinus

Lørdag fikk vi fra scenen på Sinus Stormen høre Blueskollektivet. Dette var bandet som gikk av med serien i bluescupen på Notodden høsten 2014, og ble med det Norges mest profilerte bluesband i 2015. Det spesielle ved denne gruppa er at de skaper alt selv, musikk og tekster. Bandet spiller en heftig funk-rock blues med gode tekster fra situasjoner de fleste kjenner seg igjen i, fremført av bønnøyværingen Remi André Slotterøy på klingende helgelandsk. De har greie på hva de driver på med; fire av de fem medlemmene i bandet er musikklærere på skoler i Trondheim, mens bandets frontfigur studerer drama og musikk på NTNU.
Blueskollektivet er et musikalsk kraftverk med et usedvanlig presist samspill. Alle kjenner sin plass, noe som skaper en atmosfære av trygghet på senen og tett kommunikasjon med publikum.
Å få komme til Bodø og spille på byens nye scene var åpenbart en opplevelse for de unge mennene, noe de tydelig ga uttrykk for.
På mange måter ble det en stålende og godt besøkt kveld på Sinus.

Før Blueskollektivet varmet TITO Quartet opp; bandet Bodø Bluesklubb har nominert som sin kandidat til Union Blues Cup 2015.


Klikk på det første av de små bildene og bruk deretter pilene under bildet til å navigere.

[nggallery id=38]