Fredag 11. oktober: KJARTAN & THE HOUND DOGS

Fra v.: Magnus Erlien Riise, Kjartan Edvardsen, Stig Johansen og Markus Wisth Edvardsen
utgjør Kjartan & The Hound Dogs.

PÅ LILLESALEN, STORMEN
Kjartan & The Hound Dogs (Trondheim/Tingvoll) leverer swingende, følsom, bøllete og jublende elektrisk blues med en touch av rock’n roll, og på repertoaret finner vi både tidløse sjangerperler fra artister som T-Bone Walker og John Lee Hooker samt innslag av eget materiale.
Kjartan Edvardsen er en ringrev fra bluesmiljøet i Nord-Norge. Han er like hjemmevant på små pubscener som på store festivaler, og spilte mye med Steinar Albrigtsen på 80-tallet.

PÅ LILLESALEN, STORMEN Billettpris medlem: Kr 100,- ikke medlen: kr 150,-


Den harde kjerne av bluesfans i Bodø husker nok Kjartans forrige besøk i byen, da han i 2010 leverte en glimrende duokonsert sammen med den nå avdøde Louisiana-legenden Lazy Lester. Dette var på gamle Sinus, og Kjartan gleder seg til å besøke Bodø igjen. Han har denne gangen valgt Lillesalen, da han anser nærhet og kontakt med publikum som en like
viktig del av konsertene som hans energiske utblåsninger på vokal og gitar. Han har også evnen til å nå utenfor sitt trofaste bluespublikum, selv om de eldste låtene på repertoaret strekker seg helt tilbake til 40-tallet.
Nå er han en aktiv artist i bluesmiljøet i sin nye hjemby Trondheim. De siste årene har han kjørt inn et «hundespann» av unge, men likevel garvede musikere, som også inkluderer sønnen Markus Wisth Edvardsen på trommer. Sammen med bassist Magnus Erlien Riise
utgjør han en knallsterk rytmeseksjon som svinger nådeløst. Stig Johansen på keyboard bidrar med både lekre detaljer, smakfulle soloer og heftige vekslinger med Kjartans gitar.
Bandet har markert seg sterkt både nordpå, i Trøndelag og lenger sør, og de fikk kjemperespons da de inntok festivalscenen under Nidaros Blues 2018 i Trondheim. Kjartan & The Hound Dogs har funnet en kjemi som gjør at de oser av spilleglede og personlighet, noe publikum har visst å sette pris på. Her snakker vi om topp stemning fra første tone!