Fredag 31. september: Rich Harper Band

Rich Harper Band
Rich Harper Band

The Rich Harper Band er en blues/rock trio av verdensklasse basert i Los Angeles. 
Dette er bandet som tok Åmåls Blues Fest (Sverige) med storm i 2004, og som forårsaket et skred av entusiastiske leserbrev i etterkant. Rich Harper er en gudbenådet gitarist og entertainer av rang og han har satt sammen et meget sterkt og svingende band. 

Spillested: Kaptein Larsen /Sportsbaren
Billettpris: Kr 150,-  for medlemmer.                Kr 200,- ikke medlemmer.
Bandets norske promoter traff karene tilfeldig i en lokal club i Los Angeles en Lørdag ettermiddag for over 15 år siden: ”Puben var tettpakket, musikken og intensiteten var enorm og Rich Harper med sin fenomenale musikalske kreativitet holdt et tett grep om sitt publikum og det hele var en fantastisk opplevelse – noe jeg aldri hadde opplevd maken til. Det var en kl.16 -19 konsert, men publikum forlangte et extra halvt sett. Jeg sa da til meg selv at ”musikkelskere verden rundt fortjener å oppleve dette!” ”

Siden den gang har bandet turnert Norge fra Alta i nord til Lista i syd og store deler av Moder Jord fra Europa til Asia og Australia (inkl. Byron Bay Festival) samt utgitt ytterligere 7 CDs (9 totalt). Den siste, ‘Ellwood & Me’ som er acousic, kom offisiellt ut 6 October 2015.

Sverige har stått på plakaten nesten hvert år siden Åmåls Blues Fest i 2004, og de er tilbake der i år for tredje gang. 
Sommeren 2008 turnerte bandet Norge for første gang og deltok på de store blues festivalene – Skånevik, Canal Street (Arendal) og Notodden i tillegg til en rekke mindre festivaler og klubber under den 6 uker lange sommer turneen. Konsertgåere fikk en musikk opplevelse av de sjeldne, og i Arendal kom Politifullmektig Asbjørn Olsen opp til scenen etter showet, grep Rich’s hand og uttalte: 
”Mister Harper – this has been the best two hours of my life!”