Fredag 6. mai: The Tribute Jazz & Blues Collective

The Tribute Jazz & Blues Collective
The Tribute Jazz & Blues Collective

The Tribute Jazz & Blues Collective er en del av overbygningen «The Tribute Contemporary Collective» med over 30 musikere og dansere fra Norge, Russland, Frankrike og Litauen. Navnet er en hyllest til nordområdesamarbeidet mellom artister, band og arrangører og ikke minst folk til folk samarbeidet. Bandet har utspring fra festivalen UrBand Camp i Arkhangelsk, Russland.

TJ&B Collective som skal turnere i Trøndelag og Nord-Norge våren 2016 og består av: Therese Ulvan (vokal), Hallgeir Pedersen (gitar), Konstantin Safyanov (saksofon/fløyte), Natalya Repnitsyna (piano), Odd-Erling Simensen (bass), Tore Sandbakken (slagverk).
Lyd: Frode Eide / Øyvind Alstad og kunstnerisk ansvarlig og turneleder er Rune Paulsen.
På enkelte steder vi ha med gjesteartister som er tilknyttet kollektivet og de vil bli særskilt annonsert. På Ysteriet Kro og Scene samarbeider vi med Monitor prosjektet til Norsk Jazz Forum og med Misvær undomsskole gjennom Valgfaget Sal og Scene.

Til konserter med kollektivet setter vi sammen alt fra duetter til større musikk ensembler hvor vi også kan inkludere dansere og performance artister. Vi er stolte over at mange av de mest talentfulle scenekunstnere fra Norge og Russland er med oss og at disse får anledning til utøve med noen av Europas beste instrumentalister som f.eks. Russiske Konstantin Safyanov på Saksofon og den franske bassvirtuosen Dominique Di Piazza.

Alt etter hvem som er arrangør vil vi da også vektlegge sjanger på en best mulig måte og bandet spiller låter innenfor blues, jazz, funk, rock og soul men fellesnevneren er alltid improvisasjon. Hovedrepertoaret er komponert eller arrangert av bandmedlemmene selv og vi kan love en meget sjelfull og variert konsert i alt fra duetter til fullt band slik at publikum kan få både det sarteste og mest virtuose man kan tenke seg er mulig.
Konstantin Safyanov, eller Saffy er en av Europas aller beste saxofonister som har utviklet et særdeles god samspill med Hallgeir Pedersen. Saffy var leadsaksofonist i Igor Butman Big Band som er Russlands beste storband, men har nå valgt å gå solo. Hallgeir Pedersen har gitt ut en rekke skiver og behersker til fulle de fleste stilarter innen det rytmiske musikkfeltet og regnes av mange som Norges beste be-bop gitarist. Noen har nok også fått med seg at han i tillegg er en eminent Hard Rock og Heavy Metal gitarist som han beviser i sitt nyeste band Phandrom hvor også turneens bassist Odd-Erling Simensen er med. Odd Ering spiller også med den samiske artisten Elin Kåven og i en rekke andre prosjekt.

Vi kan med andre ord love dere en kveld med et musikalsk utsnitt som burde tilfredstille de fleste musikalske ganer