Klart for bluesparty!

Bodø Bluesklubbs første konsert i 2011 går av stabelen på Sinus lørdag 26 februar. Vi starter året med en dobbelkonsert + gratis formiddagskonsert på lørdagskafeen. Les mer om årets første bluesparty!

Jolly Jumper & Big Moe m/band står for underholdningen på lørdagskafeen og er første band ut på lørdagskvelden. Spoonful Of Blues med Notodden Bluesfestival-general Jostein Forsberg i spissen, overtar stafettpinnen og fører bluesfesten videre ut i de små nattetimer. Disse bandene er gode venner av oss, og er viden kjent for sine liveopptredener med musikalske krumspring og humørfylte show. Dette blir garantert et bluesparty uten like!!

Bodø Bluesklubb har fått ny leder og et nytt styre er på plass. Denne bluesfesten blir en feiring for dem som takker av etter en lang og tro tjeneste, og for de nye ildsjelene som skal føre Bodø Bluesklubb videre. Vi håper og ønsker at både våre trofaste støttespillere, nye partnere, medlemmer og flere publikummere møter opp og støtter Bodø Bluesklubb i bevaringen av denne viktige musikkhistoriske sjangeren!!

På lørdagskafeen starter musikken kl 13.00.
Dørene åpner kl. 21.00, og konsertstart kl. 22.00

Jolly Jumper & Big Moe starter partyet.

Jolly Jumper & Big Moe m/band

Kjell Inge Brovoll, alias Jolly Jumper og Jan Erik Moe, alias Big Moe, er blant eliten innen norske blues, og har de siste 10 årene vært blant de mest populære og etterspurte til festivaler og klubb konserter i både inn og utland. Nylig utgav denne helt spesielle duoen sitt fjerde album ”Welcome To Jimbo Jambo Land”. 15 sterke låter som høster kjempegode kritikker. Trønder Avisa skrev at denne plate er ”En Aldri Så Liten Klassiker”

Kjell Inge Brovoll (f.1965), opprinnelig fra Alstahaug på Helgeland, men har vært bosatt i  Stjørdal i mer enn 20 år, er en av Norges beste blues munnspillere og han har markert seg som en meget dyktig låtskriver, samt at han er en av få vokalister i Norge som kan tolke den spesielle stilen som springer ut fra blusens vugge; Mississippi-deltaet !

Jolly har ved flere anledninger de siste 15 årene også turnert og spilt med de aller beste bluesmusikere fra USA og England. Vi kan nevne artister som: Louisiana Red, The Holmes Brothers, Big Jack Johnson, Nine Below Zero, Solomon Bruke, Bernie Marsden, Magic Slim, Michael Roach og Diz Watson. Brovoll er en munnspiller som kan tolke blusens melankoli og harme til det ytterste og er en ettertraktet musiker til å delta på andre artisters innspillinger.

Jan Erik Moe (f.1950), fra Steinkjer har spilt denne amerikanske musikkformen siden midt på 60-tallet. Han startet sitt første bluesband, ”Milorg Blues Band” i 1967 og har holdt på i over 45 år som musiker på hobby basis. Gjennom disse årene har Moe også vært flere turer til USA med gitaren som bagasje og der har han fått anledning til å spille sammen med egne favoritter. Moe har spilt på mange forskjellige blues klubber rundt om i ”The Bay Area” San Fransisco, Berkley og Oakland området. Et av høydepunktene var ”Blues in The Park”-festivalen i Vaccaville. Jan Erik Moe spilte også i Norges kanskje største rockeband gjennom tidende; Prudence ! Som hovedinstrument har Moe gitarer av forskjellige varianter, både treverk og stål, men bruker også mandolin, banjo og rare ting med strenger på. Jan Erik er også en meget dyktig låtskriver. Til slutt må det også nevnes at Moe er en ”racer” på ”bass-munnspill”.

Spoonful of Blues

Bandet har med sin unike blanding av tøff sørstatsblues og klassisk rock, opparbeidet seg en posisjon som et av landets beste og med særegne bluesband.

Spoonful of Blues fikk med sitt andre album, ”Casin’ That Devil’s Music”, glimrende kritikker i nasjonale og internasjonale medier, blant annet i amerikanske Blues Revue. I kjølvannet av dette flotte albumet, samt mange gjeteord om bandets forrykende liveopptredener har bandet de siste årene turnert mer enn noen sinne. Blant annet med opptredener på store festivaler i Sverige, Danmark, Frankrike og Norge, i tillegg til utallige klubbjobber.

Spoonful of Blues

Etter at Spoonful of Blues slapp sitt tredje album, med tittelen ”Black Sheep” har bandet  fortsatt videre med å dyrke litt andre bluesformer enn de aller fleste bluesband. Skitten Memphis blues, rå Hill Country Blues, klassisk rock og masse egenart er karakteristiske elementer. I utlandet har flere journalister kalt bandets stil for ”Rebell Blues”. Dette på grunn av bandets uredde holdning til å skape sitt eget utrykk uten å bry seg om hva andre måtte mene om bluesens konvensjoner. Gutta er så trygge på sitt bluesmusikalske ståsted at de rette og slett gir blaffen i hva forståsegpåere måtte mene. Spoonful of Blues utrykker selv at det nye albumet er annerledes enn de forrige, men at plata fremdeles har det karakteriske preget av Deep Blues og er langt steg videre i bandets jakt på djevelens musikk. Det må også sies at albumet Black Sheep har blitt en kritikerfavoritt med utelukkende sterke femmere og en toppanmeldelse i verdens største bluesmagasin på nett – Blues Wax.

Live er Spoonful of Blues en unik opplevelse. Bandet gir hundre prosent, alltid med stor musikalsk innlevelse og masse energi. Dette i tillegg til gode spilleferdigheter og smittende utstråling utgjør en total livepakke som er hard å matche. De fantastiske kritikkene og tilbakemeldingen bandet får for sine konserter er solide bevis for at Spoonful of Blues er et helstøpt liveband!