Amerikansk blueslegende møter lokal bluesmann

Bodø Bluesklubb arrangerer onsdag 26 mai en meget spesiell konsert. På scenen sitter to artister med helt ulike historier. Lazy Lester (US) er 76 år og en levende blueslegende. Ved hans side sitter Narviks egen bluesmann, Kjartan Edvardsen! Sammen skal de spille og synge seg gjennom Lesters unike blueshistorie.

Kjartan Edvardsen og Lazy Lester sammen på Sinus 26. mai,
Kjartan Edvardsen og Lazy Lester sammen på Sinus 26. mai,

Dørene åpner kl 20.00

Konsertstart kl 21.00

Bill.pris kr 120,-/90,-

Her er det mulig å på konsert selv om man skal på jobb dagen etter!!

Lazy Lester:

Født 1933 i Torras, Louisiana – begynte å gjøre seg gjeldene som munnspiller i Louisiana på midten av 50-tallet og spilte i bandet til Lightnin`Slim. Han begynte tidlig som studiomusiker for den kjente produsenten Jay Miller i Excello Records. Som munnspiller og vokalist lånte han direkte og helt åpenlyst stoff fra folk som Jimmy Reed og Little Walter. Jay Miller lanserte ham som soloartist på slutten av 50-tallet og begynnelsen av 60-tallet, noe som førte til flere klassikere, som for eksempel ”I’m A Lover Not  A Fighter”, ”Sugar Coated Love” og ”I Hear You Knocking”. Fra midten av 60-tallet til fram til midten av 80-tallet, forsvant Lazy Lester helt fra offentligheten. Han slo seg fram som løsarbeider i Louisiana og flyttet senere til Pontiac i Michigan, der hans gamle venn Lightnin Slim hadde slått seg ned. Da den nye bluesbølgen begynte å skylle over verden på 80-tallet, startet han som musiker igjen og spilte inn et album i 1987, ”Lazy Lester Rides Again”, sammen med det hardt-svingende skotske bluesbandet Blues’n Trouble. Dette albumet ble gitt ut i USA, på King Snake Records. I 1988 kom ”Harp and Soul” på Alligator. Her får vi et innblikk i Lazy Lesters fenomenale munnspilldrevne Swamp-blues, en merkelig blanding av Louisiana-blues, cajun og country. I 2001 og 2003 utgav han to album på Antones. ”All Over You” og ”Blues Stop Knockin`” Disse platene har fått fantastiske kritikker over hele verden. Siden har Lester reist verden rundt med sin spesielle Swamp blues og hans gode humør. Han har også spilt inn sanger på utallige samarbeidsprosjekter i cd format. Alle vil ha en bit av Lester på sine plater.
En av dagens mest kjente munnspillere, Kim Wilson, har Lazy Lester som sin store favoritt / inspirasjons kilde. Kims band, ”The Fabulous Thunderbirds” var veldig inspirert av Lesters sound på 80 tallet. De spilte også inn mange av Lazy Lesters låter.
Det samme kan sies om Omar Kent Dykes fra ”Omar & The Howlers”. Han rangerer Lester høyt blant stjernene i bluesens verden. Derfor var det naturlig at han tok Lester med på plata ”Big Town Playboys” som kom i 2009.
Lesters låter har blitt spilt inn av artister som The Kinks, Fabulous Thunderbirds, Dwight Yoakam, Freddy Fender og Dave Edmunds.
I 2008 var det 50 år siden Lazy Lester spilte inn sine første låter! Og Lazy Lester blir 77 år, sommeren 2010.

Kjartan Edvardsen:

Kjartan Edvardsen byr på et bredt spekter av blues og beslektet musikk, og hans opptredener i enmannsformat har blitt tatt godt imot på både bluesklubber, puber og festivaler. Narvik-gutten leverer både spretten fingerpicking i Mississippi John Hurt-stil og intens bottleneck-gitar á la Robert Johnson og Hound Dog Taylor.
Han behersker både ”ur-blues” fra 1920 – tallet og mer rockete saker, der han ofte omarrangerer låter for fullt band til å fungere kun med sin voksne røst og én gitar, men da får også gitaren gjennomgå litt av hvert i løpet av en kveld.
Sanger fra livets harde virkelighet kommer på løpende bånd, og de fremføres med personlighet, glød og glimt i øyet. Kjartan legger stor vekt på kontakten med publikum. Etter en opptreden på Mo skrev Rana Blad bl.a. følgende:
”Edvardsen imponerte stort med sitt rå og drivende gitarspill”…. ”En perfekt dose humor og sjarm fra Narvik.”
Onsdag 26 mai kan disse to herrer høres sammen hos Bodø Bluesklubb. Gå ikke glipp av denne unike kombinasjonen.