Vidar Busk & His Bubble Of Trouble. Foto Thor Lønning
Vidar Busk & His Bubble Of Trouble. Foto Thor Lønning

Vidar Busk trenger kanskje ingen nærmere presentasjon. Han er nok den beste og mest anerkjente gitaristen her til lands, – langt utover bluesmiljøet. Også internasjonalt hevder han seg med stor bravur på stadig flere store musikkfestivaler og konsertscener. Det er derfor med stor glede og stolthet at Bodø Bluesklubb også kan tilby en gratis ungdoms-konsert tidlig på kvelden før hovedkonserten litt senere på Sinus.

Voksenkonserten koster Kr 200 medlemmer. Kr 250 ikkemedlemmer.
Forhåndssalg av billetter på Bodø Kulturhus hjemmeside.

Dørene til Sinus åpner kl: 21:00.
konsertstart 22:30.

 

Vidar Busk ble født 19. mai-1970 og vokste opp i Langesund men flyttet til USA som 15 åring for å spille blues med den amerikanske munnspilleren, Rock Bottom. Sammen turnerte de USAi mange år før Vidar flyttet tilbake til Norge. I 1996 startet han sitt eget band, Vidar Busk & His True Believers. De utgav den kritikerroste plata ”Stompin` Our Feet with Joy” i 1997. Siden ble det 2 nye plater før bandet ble lagt på is i 2000.

Vidar valgte en ny musikalsk profil igjennom platene ”Venus Texas”, ”Starfish” og ”Love Buzz”. I 2007 kom Vidars siste plate, ”Jookbox Charade”. Vidar Busk er kjent for å turnere mye og har spilt på de fleste store festivaler i Norge, Skandinavia og Europa. Han har vært på radio, Tv, aviser, magasiner og er en meget profilert artist.

Vidar har mottatt ”Spellemannsprisen” i 1998 og 2003. Han fikk ”Smugetprisen” i 2004 og mottok ”Notodden Bluesfestival” pris i 1997. Vidar har spilt med mange storheter innenfor ulike sjangere og er kjent som en fantastisk tolker av Jimi Hendrix.