Lørdag 15. Juni: Jan Arild Sørnes Band

Jan Arild Sørnes er et kjent navn i musikklivet i store deler av Nord-Norge, Troms og Finnmark. Med deltakelse i TV 2’s store underholdningssatsing I 2009 «DET STORE KORSLAGET» og som kormedlem i Team JØRN har flere fått øynene opp for denne soulige raspete blues-stemmen fra Finnmark.

Spillested: SINUS
Billettpris medlemmer i Bodø Bluesklubb: kr 200,-
Ikkemedlemmer: kr 250,-

Med erfaring fra noen tidligere utgivelser som ikke har fått den helt store oppmerksomheten, ga Jan Arild Sørnes ut albumet «Twist». Utgivelsen fra 2008 fikk gode anmeldelser i mange nordnorske aviser. Albumet hadde sju låter i rock-blues sjangeren, og BLUES NEWS ga det 9 av 10 poeng. Låta «love and affection» fikk blant annet høy spillerotasjon på Radio Norge.

Den nordnorske musikken, med nordnorske tekster, har tatt over radiostasjonene lokalt og nasjonalt. Musikken er enkel i uttrykket, men skjuler mange nyanser og rom. Historiene står i fokus, og gjenspeiles i antall vers. Ramsalte og levende historier om kjærlighet, dama som tømme hvitvinen i dass, og kjøre bilen min tel vrak. Tekstene er stortsett skrevet av tekstforfatter Ingvar Hovland. Til Sørnes sine tekster er inspirasjonen hentet av tekster som «Lisa, Lisa ekspeditrisa -Houston vi har et problem. Så vent – ikkje legg på, æ e evig ung – Æ e nordlending æ!!!». Titler som både har skapt historie, og er en historie i seg selv.