Lørdag 17. September: The Blues Express

The Blues Express

The Blues Express er et velkjent blues, rock -og soul band som dekker et stort spenn innen nevnte sjangre. Med elementer fra jump blues, texas blues, Chicago -og delta blues, soul, rythm’ n blues og rock n’ roll, har bandet et stort og variert repertoaire å spille på. 17. september står de på scenen på Sinus i Bodø.

Bandet skriver og framfører primært egne låter, samt noen coverlåter. The Blues Express var med å vinne 2 plassen i European Blues Challenge (EBC) på Azorene i 2019. I tillegg har bandets mann på tangenter vært med å vinne 1 plass i den samme konkurransen i 2016.

The Blues Express har også vært med på å bli nominert for spellemannsprisen i kategorien Blues 2018.

I September 2019 dro bandet til Austin, Texas for å spille inn en liveplate på den legendariske klubben Antones Nightclub. 16 låter ble festet til tape, og bandet slapp en CD «Live At Antones» bestående av 10 låter i desember samme året. Det høstet strålende kritikker både i inn -og utlandet.

Andre høydepunkter som bør framheves er Molde Internasjonale Jazz Festival, i 2019 hvor bandet spilte for et fullsatt Alexandriaparken samt Bay-Car Blues Festival i Grande-Synthe i Frankrike høsten samme året.

Bandet har gitt ut 2 singler siden den nevnte plateutgivelsen, «Somebody Wake Up» og «Night Out», som sammen med platen, er tilgjengelig på de mest vanlige digitale plattformer. Bandet arbeider for tiden med sin neste studioutgivelse, som vil inneholde bare originalt materiale. Slippdato for denne platen er i skrivende stund ikke satt.