Lørdag 22. september: Ronny Aagren

Photo of Ronny Aagren by Rune Christiansen
Photo of Ronny Aagren by Rune Christiansen

Ronny Aagren bor i Rælingen, Norge. Ronny startet sin musikkarriere tidlig på 80-tallet, og har vært på turné i utlandet og i ulike band siden 80-tallet. Han har vært touring med band og artister som Larsen Last Chance, Harmophones, Billy C. Farlow, Little Andrew, Solid Comfort og JT Lauritsen og The Buckshot Hunters.

Spillested: Sinus

Ronny er inspirert av de tidlige Delta blues artister som Robert Johnson, Blind Willie Johnson, samt BB King, Howlin ‘Wolf, The Fabulous Thunderbirds, Ry Cooder og mange flere. Etter nesten 30 år i musikkbransjen har Ronny utviklet en særegen musikkstil og en måte å spille gitar på som tydelig preger ham. Han er først og fremst kjent for å være en fremragende lysgitarist og regnes av mange i dag som en av Norges fremste bluesgitarister.

Bandet ble samlet i mars 2016 og hadde sin debutkonsert på Color Line Blues Cruise, i april 2016. Dette var starten på noe som skulle vise seg å være en ekte kickstart for bandet. 2017 viste seg å være et vellykket år med mange konserter og en ny albumutgivelse.
 Ronny Aagren og hans Blues Gumbo har stor suksess på de norske bluesscener, og man kan forvente å bli sett og hørt mye fra dette bandet hjemme i Norge og utlandet i fremtiden. Ronny Aagren og hans Blues Gumbo har kommet for å bli.

Fra det fuktige Mississippi-deltaet til New Orleans er gumbo seriøs virksomhet. Gumbo er en improvisasjonsmessig ting. Selve navnet fremkaller et rikt utvalg av ingredienser som kommer sammen i en enkelt gryte, som smelter inn i noe rik og deilig. Som Gumbo-parabolen er dette bandet en sammensetning av elementer til din smak og gane, med et snev av Mississippi Delta, New Orleans, Texas og Lillestrøm for å få den rette Gumbo-smaken.