Lørdag 27. august på Thon hotell Nordlys: The Bills

Bodø Bluesklubb prøver sammen med Thon hotel Nordlys å skape en alternativ konsertscene i Bodø. Første konsert finner sted på Thon lørdag 27. august, og våre gjester er The Bills.

The Bills

Bill Booth og Bill Troiani (THE BILLS) er begge veletablerte og erfarne amerikanske musikere som har bodd i Norge i mange år. De har spilt sammen som duo og i forskjellige band opp gjennom årene, men merkelig nok har de aldri spilt inn og gitt ut musikk sammen – før nå (noen ganger er de beste og største skattene rett foran deg…).

Hver for seg har disse solide musikerne markert seg i den norske musikkbransjen innenfor flere sjangere, fra blues til folkrock. De har utgitt sitt eget materiale, mottatt nasjonale og internasjonale utmerkelser og jobbet med noen av de største artistene i Norge.

Med lang fartstid på scenen og grunnleggende kunnskap om den amerikanske musikkarven fra eget hjemland, ivaretar The Bills det kulturelle særpreget fra denne musikktradisjonen på en overbevisende og humoristisk måte.

Siden 2012 har Billy T og Bill Booth opptrådt mye som en duo, hvor de kombinerer Billy T’s soul og blues røtter med Bill Booths americana og folk musikk. Sammen skaper de en helt unik og egen sound. Høsten 2020 kom deres første album første album som «The Bills» – «Till the blues have gone».

De nye sangene på albumet har tradisjonelle innslag fra autentisk blues, swing og country. De to musikernes særpregede stemmer, sammen med Billy Ts drivende bass og Bill Booths herlige blues- fele og gitar, gir en autensitet til denne musikken som bare amerikanere kan.

Billy T kommer fra New York City og har vunnet Spellemanprisen to ganger. Han ble også nominert i 2016 med Billy T Band og albumet “Reckoning” (Big H Records). Dette albumet ble også omtalt i det prestisjefylte amerikanske musikkmagasinet DownBeat.

Bill Booth vokste opp i landlige Maine i USA. Hans sjette soloalbum ”Some Distant Shore” (Wheeling Records) har vært inne på topp 40-listen i Folk DJ Radio Airplay Chart i Amerika samt radiospilling og fått gode anmeldelser i både Storbritannia og Irland, inkludert i BBC.

“Some Distant Shore” ble også nominert til Spellemannprisen i 2017.