20. april: Greg Izor & The Arctic Cats!

Bodø Bluesklubb har gleden av å presentere, direkte fra Austin, Texas, Mr Greg Izor. Med seg har han The Arctic Cats fra Norge.

Fredag 20. april
Dørene åpner:
Kl. 2100 og konsertstart ca 2230.
Pris: 150/200
Aldersgrense: 18 år

Introduksjon:

Greg Izor, for mange kjent som det nyeste medlemmet, og frontmannen i Anson Funderburgh & The Rockets, har på kort tid klart å bli anerkjent som en av de nye kometene på den amerikanske blueshimmelen de siste årene.

Med sitt krative munnspilleri, både kromatisk og diatonisk, blander han uanstrengt hærlige toner fra sør i Louisiana og Texas til                 Chicago.

Årene i New Orleans:

Til tross for å alltid ha beina godt plantet i rotekte amerikansk blues, klarer Izor å tilføre noe nytt, friskt og spennende, og gjør det hele på sin måte med stor autoritet. Greg Izor vokste opp i Vermont, og startet med munnspill i flere lokale band. Han flyttet til New Orleans i 2000, i den hensikt å studere hos de beste av de beste. Han ble tatt under vingene hos en av dagens største blues munnspillere, Jumpin´Johnny Sansone. Her lærta han riffene, teknikken og fikk finslipt instrumentet til sitt fulle potensial, mens han samtidig ble lært viktigheten av å finne sin egen stil. Izor streber etter å gjøre tradisjonell bluesmusikk frisk, slik at den kan appellere til flere, også unge, ved å tilføre en stor grad av intensitet, krativitet, og ved å hente inspirasjon fra ulike stiler innen bluesen. Greg ble fort et kjent navn i Bourbon Street tidlig i tyve årene. 5 dager i uken spilte han på Funky Pirate Club med venner og andre både kjente og ukjente artister. Det var her han la grunnlaget, og utviklet seg til den artisten han er i dag.

Austin, Texas:

Etter å ha flyttet til fra New Orleans til Austin i 2006, ble Greg raskt fascinert av byens musikalske puls som også på samme måte som New Orleans, har en viktig historie innen blues inspirert musikk. Her stiftet han bekjentskap med Pinetop Perkins, Gary Primich, Derek O´Brien, Denny Freeman, The Faboulous Thunderbirds, Mike Keller, Johnny Moeller og Nick Curran for å nevne noen. Gjennom sine fantastiske opptredener på klubber som Continental og Antone´s, etablerte han raskt et godt rykte på seg pga. sine energiske og intense sceneopptredener samt sinslipte teknikk og sitt musikalske talent. Det var etter at han flyttet til Austin at han fikk anledning til å spille inn sitt første album, «I Was Wrong» som har høstet strålende kritikker i USA.

Møtet med Norge, og Arctic Cats:

I 2011 spilte Greg med Anson Funderburgh & The Rockets på Nidaros Bluesfestival i Trondheim. Greg stiftet bekjentskap med noen fans, og spesielt en familie som var tilstede under konserten i kongressalen tidligere på kvelden.

Dette bekjentskapet skulle vise seg og høste frukter for et framtidig samarbeid mellom noen veletablerte og erfarne norske bluesmusikere og Greg Izor selv. Senere på høsten samme året hadde det nemlig seg slik at en i denne familien fylte 60 år. En storstilt feiring måtte til, og klubbhuset ved Fykenborg på Ranheim utafor Trondheim skulle snart bli forvandlet til en dampende og het jukejoint fra 60 tallets Chicago. Kreative krefter i familen allierte seg, og fikk booket et bluesband bestående av Pål M. Dahlø fra det velkjente og spellemannsnominerte bandet Little Andrew på bass, Per Øyvind Winther fra Blues Express på trommer og sang, og Kai-Sverre Fjellberg fra Blues Express på gitar og sang. Med årets Nidaros Bluesfestival friskt i minne, gikk tankene til Austin, Texas og Greg Izor, og man fikk flydd denne generøse mannen over for denne ene gebursdagsfeiringen. Greg nølte ikke et sekund med å si ja, og han fikk for første gang møte sitt norske backingband på scenen der før lydsjekk.

En magisk kjemi mellom Greg og resten av gutta oppstod momentant, og konserten blir fantastisk både for bandet og for alle andre som var tilstede. Dette var verdt å satse videre på og Greg Izor & The Arctic Cats er nå et norsk-amerikansk samarbeid, hvor gutta deler sine respektive erfaringer på og utafor scenen, i en eksplosiv og kreativ utfoldelse som garantert vil rykke godt i rockefoten hos de fleste. Med en rapshody av blues, soul, og rock n´roll, både orginalkomposisjoner og coverlåter, energisk gitarspill og det grommeste munnspillet du har hørt, samt en god porsjon karisma og utstråling, er Greg Izor & The Arctic Cats klar til å gi deg en kveld du sent vil glemme!