Norske bluesartister og bluesband inviteres til “Blues Challenge”

Norsk Bluesunion (NBU) og European Blues Union (EBU) oppfordrer norske bluesartister til å melde sin interesse for deltakelse i den nystartede tevlingen for europeiske bluesartister, European Blues Challenge. Ideen til konkurransen, som avholdes i Berlin i mars 2011, er hentet fra International Blues Challenge som arrangeres hvert år av The Blues Foundation i Memphis, USA.

På den europeiske bluesunionens konferanse i Spania i juni 2010 ble det bestemt at de europeiske landene skal samarbeide om å arrangere en bluesbandkonkurranse i Berlin den andre helga i mars 2011. Det vil være med et band fra hver av deltakernasjonene. Vinneren vil få tilbud om å spille på 5 ledende festivaler i Europa, samt å bli godt promotert i forbindelse med disse opptrednene.

EBU opplyser at de er ute etter seriøse bluesartister som ønsker å utvide sin karriere.

Kriterier for å delta:

  • Bør ha spilt på en eller flere nasjonale bluesfestivaler
  • Bør ha gitt ut eller skal dette året gi ut plate
  • Artisten(e) må ha vilje og anledning til å investere i sin karriere og framtid som bluesartist.

Norsk Bluesunion, som har ansvaret for å velge ut en norsk representant til EBC, oppfordrer norske bluesartister og band til snarest å melde sin interesse og sende inn søknad.Søknad (eller forslag til norske bluesartister) sendes til NBU/Bluesnews innen 5. oktober.

Send epost til denne adressen: post@bluesnews.no

Hvem som skal representere Norge i Berlin vil bli avgjort på Unionsmøtet som avholdes 8.-10. oktober i Bergen. Send inn søknad nå!