Programmet for høsten 2013 er klart

DAG_0240Bodø Bluesklubb – høstprogram 2013 (justeringer kan komme!)

Dockery Dawgs Fredag 30 august

Memo Gonzalez & The Bluescasters Fredag 20 september

Krissy Matthews Lørdag 19 oktober

Vidar Busk & Daniel Eriksen Lørdag 16 november

Jolly Jumper & Big Moe Lørdag 7 desember

Bryggerigangen Bluesband Fredag 27 desember (romjulsblues)

 

Dockery Dawgs Lørdag 31 august

Dockery Dawgs ble startet i 1999 som akustisk duo. Geir Engen Hansen (vokal) og John Ivar Reitan (gitar) ga ut to CD’er og turnerte land og strand frem til 2006. Etter en pause returnerte de i 2010. Da dro de med seg deres gamle musikalske venner Odd Egil Gipling (bass) og Jomar Haarberg (trommer). Nå som et tungt elektrisk delta blues band.

I 2012 kom ”SHAKE WHAT YOU GOT”, bandets tredje CD og deres første som band

Musikken er tung, rufsete elektrisk blues inspirert av: R.L. Burnside, Junior Kimbrough, Hound Dog Taylor, Bukka White, Howling Wolf, Son House samt en god porsjon selvkomponert materiale.

 

http://www.dockerydawgs.com/

 

Memo Gonzalez & The Bluescasters Fredag 20 september

Første plate kom i 1996 og siden har bandet spilt og turnert ca 120 dager i året med sin publikumsvennlige Texasblues. Frontfigur i bandet med vokal og munnspill i særklasse er Memo Gonzalez som opprinnelig kommer fra Dallas/Texas, som også preger musikken. De er gjengangere på de store bluesfestivalene i Europa og vil garantert gj øre seg positivt bemerket når de legger ut på sin Norgesturne til høsten.

 

www.memogonzalez.com

 

Krissy Matthews Lørdag 19 oktober

Til tross for sin unge alder (22) har Kristoffer Matthews rukket å spille mer enn hundrevis av konserter og gjøre seg kjent som en habil bluesgitarist og vokalist på sine utallige turneer i Europa samt opptredener i radio og på TV. Bandet slipper CD til sommeren og kommer på en etterlengtet Norgesturne til høsten. De ligger med flere gode klipp på YouTube som viser talent og potensiale.

 

www.krissymatthews.com

 

 

Vidar Busk & Daniel Eriksen Lørdag 16 november

Endelig er de sammen igjen, de norske bluesgigantene, og skal spre skal spre det glade blues og soulbudskapet på ny Norgesturne hvor de også er booket av Bodø Bluesklubb. Begge artistene trenger neppe ytterligere presentasjon utover det faktum at de også internasjonalt hevder seg med stor respekt og tyngde.

 

www.vidarbusk.no

www.daniel-eriksen.com

 

Jolly Jumper & Big Moe Lørdag 7 desember

Kjell Inge Brovoll og Jan Erik Moe utgjør denne skattede og etterspurte duoen som gjennom mange år har gledet bluesnorge med sin musikalitet og sin humor. Akkustisk basert blues med røtter i bluesens tidlige fase er deres varemerke og preger repertoaret som består av både eget materiale og materiale fra bluesens grunnleggere. Munnspill, vokal og slidegitar er sentralt i deres musikk.

 

www.jollyjumperandbigmoe.com

 

Bryggerigangen Bluesband Fredag 27 desember (romjulsblues)

Et av Norges tidlige og mest markante bluesband (fra 1978) har våknet til live igjen under ledelse av gitarist Bent Patey, som er en av nestorene blant norske bluesgitarister. Bakgrunnen for oppvåkningen er rett og slett etterspørselen av deres gamle, gode blueslåter med norske tekster, til tross for at det bare er to igjen av bandet. Bandet har allerede holdt konserter med god respons fra bluesfolket og Bodø Bluesklubb gleder seg allerede til kommende romjulsblues hvor Bryggerigangen er hedersgjester.

 

http://www.facebook.com/bent.patey