Stina Stenerud Band

Stina Stenerud Band til Bodø Bluesklubb og Sinus 17. september!

Stina Stenerud Band kommer til Bodø Bluesklubb og Sinus fredag 17. september!

Dørene åpner 21.00
Billettpris 200/150
Aldersgrense 20 år.

Stina Stenerud og hennes band klar for Bodø.

Stina Stenerud fra Fetsund slapp i oktober 2009 sitt debutalbum ”Kissing  fools” til svært gode kritikker, og er nå klar for årets Notodden Bluesfestival – før hun altså tar turen til Bodø!

Stina begynte i det lokale bandet Rosenhill i 2000, og kom raskt i kontakt med Jan Tore Lauritsen & The Buckshot Hunters. Hun har siden vært lojal mot dette blueskollektivet og bidratt på deres fire siste utgivelser. Jazz, hovedsakelig i storband-formatet, har også ligget Stinas hjerte nært, og hun har hatt gleden av å synge sammen med storheter som Jan Werner Danielsen, Kåre Conradi og Georgie Fame.

Inspirasjonsmessig heller Stina mot god gammel soul, ispedd blues- og jazzelementer, og har et stort hjerte for musikk med kraft og sterke tekster.

Bandet hun har med seg består av rutinerte musikere som har spilt land og strand rundt i en årrekke. På gitar finner vi Stian Haslie, som burde være et kjent navn for mange bluesentusiaster. Denne unge karen spiller til daglig i Bedrock Bluesband, som vant Unionscupen på Notodden i 2006. De siste årene har han og Bedrock trålet Norge på kryss og tvers. Bedrock var også å se på Supersjansen på NRK1 i 2006. Stian har i løpet av sine 23 år rukket å utvikle et spennende gitarsound og spiller med ”en gammel manns rutine”.

Borgar Skoveng, bass, har spilt i en lang rekke sammenhenger. Lokalt kan man nevne The Men They Couldn’t Shave, hvor han var med på to plateutgivelser, og nå nylig At sundown. Av andre prosjekter finner vi Odd People og A band named Sue. Han har også freelancet mye, og har bl.a. backet Linda Gail Lewis, søster av den mer kjente Jerry Lee. Dette gjorde han sammen med Tor Mikael Larsen, som spiller trommer med Stina. Tor Mikael har bodd noen år i Bergen, der han har vært involvert i en rekke bandprosjekter og jobbet fast på Kvarteret. Nå for tiden er han å høre i Hot Muffin og Jessheim/Kløfta-bandet Jane Doe.

Paul ”Palle” Wagnberg er en mann som egentlig ikke trenger noen introduksjon! Unikumet fra Norrköping i Sverige har gjennom snart 3 tiår målbundet publikum med trakteringen av sin Hammond B3! Mest kjent er han fra gruppa The Real Thing, som så dagens lys i 1992, og som i år har lagt ut på ny turnè. Palles spillestil er tydelig influert av Jimmy Smith, som utviklet en ny form for orgeljazz på 1950-tallet. Palle har i tillegg til å bidra i en lang rekke konstellasjoner, også gitt ut 3 plater under navnet Palle Wagnberg Organ Unit, sist ut «Catch 22» fra 2007.

Sjekk ut hjemmesiden og ikke minst hennes plate «Kissing Fools».