Stor blueshelg i Bodø

The Urban Bluesband vant Union Cup i 2009.
The Urban Bluesband vant Union Cup i 2009. Du får høre dem på Sinus 9. april.

Bodø Bluesklubb og Blues i Nord inviterer helgen 9. og 10. april til ei storsamling for bluesinteresserte på Sinus. Fredag er det konsert med The Urban Bluesband og Erik Harstad & Buzz Brothers. Lørdag blir det blueskafé og årsmøte i Blues i Nord på dagtid og Nordnorsk mesterskap i blues på kvelden med 8 band på ”startstreken”.

Konkurransen er også regional finale for Union Blues Cup (UBC) som er en landsdekkende konkurranse for uetablerte bluesband. Det betyr at den nordnorske vinneren blir et av 10 band som får delta i UBC på Notodden bluesfestival første helgen i august.

Uetablerte musikere i landsdelen er den viktigste målgruppen for NNM i blues, og de fleste bandene i konkurransen rekrutteres gjennom bluesklubbene som samarbeider i nettverket Blues i Nord. Erfaringen fra de tre første nordnorske bluesmesterskapene er at både kjente og ukjente artister fra landsdelen stiller opp. Det gjør konkurransen til en happening der yngre og eldre bluesmusikere kommer sammen til uformell erfaringsutveksling. Som en del av denne jubelhelga i bluesens tegn gjennomfører klubbene også årsmøte i Blues i Nord.

Erik Harstad & Buzz Brothers.
Erik Harstad & Buzz Brothers.

Union Blues Cup

Union Blues Cup er et årlig prosjekt som fremmer uetablerte og talentfulle bluesband. Cupen arrangeres av Norsk Bluesunion (NBU), som representerer bluesklubbene i Norsk Rockforbund (NRF). Union Blues Cup er NBUs hovedsatsing og har vært det i over 10 år.

I 2009 startet man regionale uttak, for å få enda større glede av dette fantastisk publikumsvennlige arrangementet. Nye band får spille for et entusiastisk publikum, hos fire lokale bluesarrangører, jevnt fordelt over hele landet. Målet er å inspirere talentfulle musikere til å spille blues. På akkurat den måten de synes denne tradisjonsmusikken skal spilles, i 2010!

Vinnerne fra de regionale kvalifiseringene møtes i en nasjonal finale under Notodden Blues Festival, 5.-8.august 2010. Vinneren av finalen får hjelp til å skaffe spillejobber på klubber og festivaler over hele landet, samt spillejobber på for eksempel by:Larm, Notodden Blues Festival og Åmål Bluesfestival i Sverige.

Bandene i NNM 2010

  • Arctic Breeze (Mosjøen)
  • Blaa Trikaa (Mosjøen)
  • Pride & Joy (Fauske)
  • Pristine (Tromsø)
  • Line Hænsen Bænd (Hattfjelldal)
  • Andersen & Isachsen (Bodø)
  • Kjartan Edvardsen & The Hound Dogs (Narvik)
  • Rock Yard (Melbu)

Les mer om billettpriser og praktisk info i Blueskalenderen