– Vi trenger flere av dere!

– Vi trenger flere folk på konsertene våre. Klubbens eksistens avhenger av større engasjement, skriver leder i Bodø Bluesklubb, Geir-Anders Norlid i dette brevet som er gått ut til medlemmene.
Bodø Bluesklubb er inne i sin ellevte høstsesong som ideelt drevet klubb. Styret har etter beste evne bidratt til mangfoldet i Bodøs kulturliv. Det er veldig mange aktører i kulturlivet og det blir stadig vanskeligere å skaffe nok økonomiske midler til å opprettholde driften av klubben.

Det er beklageligvis en kjensgjerning at vi har for lite publikum på våre konserter og dessverre er det spesielt for få av våre egne medlemmer som kommer på arrangementene. Dette er ikke spesielt for vår klubb, men et ganske vanlig problem blant klubber som drives på lignende måte. Bodø Bluesklubb har presentert og vil gjerne fortsette å presentere både nasjonale og internasjonale band i vår sjanger og vi ber om at flere av dere bidrar til dette ved å komme på våre konserter. Vi trenger rett og slett flere av dere for å opprettholde driften av klubben. Klubben har et veldig bra kontaktnett med band, bookingbyråer og bluesmiljøet i Norge og hadde vi hatt mer publikum kunne vi arrangert enda flere konserter i løpet av året. Det står faktisk gode band i kø – både norske og utenlandske.

Vi har dessverre mistet flere av våre støttespillere i løpet av de siste årene og arbeidet med å søke på offentlige støtteordninger er veldig slitsomt og omfattende. BBK har i alle disse årene tilbudt flotte artister til en relativt lav billettpris og medlemskontingent. Det har vi faktisk lyst til å fortsette med, men medlemskontingenten dekker faktisk ikke klubbens kostnader med at medlemmene får Blues News i postkassen. Medlemskontingenten må vi heve til neste år, men det vil ikke bli store prisøkningen. Det vi ikke vil er å øke billettprisene på våre arrangementer og vi håper å slippe å gå til det skrittet. Vi håper at dere hjelper oss med dette.

Bodø Bluesklubb har også samarbeidet med utelivsbransjen ved å tilby våre medlemmer rabatt på bluesarrangement som blir arrangert av andre aktører; f. eks. Bodø Kulturhus og Rock Cafe. Vi informerer gjennom e-post om våre konserter og bluesarrangement andre steder og Bluesnews som dere får gratis på medlemskapet holder dere godt orientert om hva som rører seg i det norske og internasjonale bluesmiljøet. Vi håper at dere setter pris på dette. Vi har også ny hjemmeside: www.bodoblues.no som dere kan bruke og vi er også på Facebook. Vi håper dere benytter dere av Radio 3 sitt bluesprogram Blå Resept «blues & bullshit» som presenterer bluesmusikk hver torsdag fra 20.00-22.00 og i reprise på søndager til samme tid. Programmet kan også høres på nettradio, og dere kan kommunisere med programlederne Freddy og Geir-Anders underveis ved å sende sms. Skriv r3 mellomrom melding og send til 1966.

Bodø Bluesklubb starter med Stina Stenerud Band på Sinus fredag 17. september og allerede lørdag 25. september arrangerer vi i samarbeid med Kom Og Dans Bodø gratis formiddagsblues med Mikes Blue Groove i forbindelse med lørdagskafe på Sinus. Kom Og Dans Bodø har kurs og dansehelg i Mørkvedhallen helgen 24. – 25. september og tilbyr rabatterte priser til våre medlemmer både på kurs og dansekvelden. Vi jobber med flere prosjekt for høsten og håper bl.a. å arrangere en festkveld på Sinus i november med 2 eller 3 band + gratis formiddagsblues. Den tradisjonelle romjulsbluesen er faktisk allerede klar. Søndag 26. desember får vi storfint besøk av Kid Andersen, Terry Hanck, Billy T. og Alexander Pettersen. De kommer til å servere oss svingende julesanger i bluesformatet. Her er det bare å sørge for å ha fri fra jobb 27. desember, for dette blir en festkveld!!

Vi håper som sagt at vi har gleden av å se og møte flere av dere på kommende arrangementer og at dere hjelper oss til fortsatt eksistens i Bodøs rikholdige kulturliv.
Vi vil gjerne ha respons på dette medlemsbrevet. Forslag, ønsker og innspill tar vi også gjerne imot. Er det noen som har lyst til å delta som frivillig eller vil være med å drive klubben, så send gjerne e-post eller ta kontakt på 90 55 44 28.

For Bodø Bluesklubb
Geir-Anders Norlid
Leder